Tråd

Dragen, plattvalsad och kopparbelagd tråd/SIAT

Sonnebring Engineering & Trading AB är en pålitlig och kunnig partner när det kommer till att leverera dragen, kopparbelagd och plattvalsad tråd! Hos oss får du service med ett personligt engagemang. Med vår breda kunskap och expertkompetens ser vi till att leverera högkvalitativa produkter för ditt nästa projekt.

Upptäck fördelarna med plattvalsad tråd

Plattvalsad tråd är en spännande produkt som ger din verksamhet många kreativa resurser för konstruktion, stöd och strukturer där hållbarhet är ett krav. Det finns få material som är så starka, mångsidiga och anpassningsbara som plattvalsad tråd. För oss på Sonnebring Engineering & Trading AB är kvalitet a och o – de produkter vi erbjuder är tillverkade av högkvalitativt material som genomgår noggranna kvalitetskontroller för att säkerställa att de uppfyller de högsta standarderna. Välkommen att ta kontakt med oss när du behöver rådgivning och specifika lösningar så ser vi till att du får upptäcka styrkan och fördelarna med plattvalsad tråd.

Presentation av SIAT 

SIAT är en av Europas ledande producenter av dragen, plattvalsad och kopparbelagd tråd. Material är olika typer av lågkolhaltiga kolstål. Verksamheten startade på 1970-talet och är en del av Pittini Group, som producerar stål med en årlig kapacitet på ca 3 miljoner ton. Produktionskapaciteten hos SIAT är 80000 ton/år plattvalsad tråd och 40000 ton/år dragen tråd och man innehar certifiering enligt ISO 9001:2008. 

Företaget är placerat i Udine/Nordöstra Italien, i närheten av österrikiska gränsen med goda väg- och järnvägsförbindelser. 

Produktprogram 

Produktprogrammet består av dragen, plattvalsad och kopparbelagd tråd: 

  • Dragen tråd Ø1.6 – 14 mm 
  • Plattvalsad tråd 7×2 till 30×4 mm 
  • Kopparbelagd tråd Ø1.5-5 mm 

Dragen och plattvalsad tråd levereras bland annat i följande stålsorter: C4D, C7D, D9D enligt EN ISO 16120-2 (dragen tråd) respektive EN 10139 (plattvalsad tråd) 

Tekniska detaljer 

För närmare information om producerade dimensioner av plattvalsad tråd, se tabell. 

För mer detaljerad information om packning, ringvikter och ringformat, se respektive produktblad. 

Behöver du stålprofiler?

Har du frågor eller funderingar på stålprofiler